Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
500 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
9 γρ. αποξηραμένη μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Σιμιγδάλι
Για τη σάλτσα θα χρειαστείτε:
Τοματίνια
Λάδι έξτρα παρθένο
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Φρέσκα φύλλα δυόσμου η βασιλικού
Συνταγή:
Κοσκινίστε το αλεύρι ρίξτε το αλάτι μέσα σε μια λεκάνη και ανακατέψτε καλά
Σε μια κανάτα, ανακατέψτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι σε 325 ml χλιαρού νερού και αφήστε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε το στη λεκάνη.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, συνεχίστε να αναμιγνύετε, και όταν όλα αρχίσουν να ενώνονται, δουλέψτε το υπόλοιπο αλεύρι με τα καθαρά χέρια σας και αλεύρι.
Ζυμώνουμε έως ότου έχετε μια λεία, ελαστική ζύμη.
Μοιράστε την σε 4 κομμάτια, κάντε τα μπάλες και αφήστε στην άκρια σκεπασμένα με πετσέτα για τουλάχιστον 2 ώρες σε ένα ζεστό δωμάτιο έως ότου η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Όσο περιμένουμε τη ζύμη να φουσκώσει, φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα μας δώσει την υπέροχη γεύση. Αφού χτυπήσουμε ελαφριά τα ντοματίνια στο μπλέντερ, ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ η κατσαρόλα και σοτάρουμε τα σκόρδα με τον πελτέ, στη συνέχεια ρίχνουμε
Η συνέχεια θέλει καλό άνοιγμα της ζύμης και την τοποθετείτε στο μαντεμένιο σκεύος, βάζουμε την σάλτσα που είναι η βάση για την Ναπολιτάνε, τριμμένη παρμεζάνα και φυσικά μοτσαρέλα, βέβαια τα υλικά έχουν να κάνουν με το τι θέλει ο καθένας.
Δείτε στο βίντεο τη συνταγή της σάλτσας, που θα απογειώσει τη γεύση.
Τα ίδια ακριβώς κάνετε και σε ταψί, απλά το τοποθετείτε στην κάτω θέση και τη θέρμανση κάτω με αέρα, ώστε να ψηθεί το κάτω μέρος και να γίνει τραγανό.
Καλή σας όρεξη