Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για συνταγές στην Ιταλία, θυμήθηκα μια στάση που είχα κάνει ερχόμενος από τα Πυρηναία, σε ένα μηχανόβιο  εστιάτορα κάπου έξω από τη Σιένα, με βροχή ασταμάτητη.
Βασικά είδα ένα Africa και είπα δικός μας είναι, δεν θα με παρεξηγήσει με τα αδιάβροχα.

Pici alle Briciole (Siena’s way big fresh spaghetti with bread crumbs) έγραφε στον κατάλογο, είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Σιένα, με Pici (φρέσκα χειροποίητα μεγάλα μακαρόνια που ανοίγονται στο χέρι) και φρυγανισμένα ψίχουλα!!!
Βασικά είχε το ίδιο πιάτο, Pici, δηλαδή τα χοντρά μακαρόνια σε διάφορες εκδόσεις όπως με πιπέρι, σκόρδο, παρμεζάνα κλπ. κλασικές συνταγές λέω ας δοκιμάσω τα ψίχουλα που με εντυπωσίασαν σαν ιδέα.

Μαγεύτηκα με την απλότητα της γεύσης, ίσως η βροχή, ίσως ο ευγενικός οικοδεσπότης, ίσως η Τοσκάνη, πάντως έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου.

Α, είναι και νηστίσιμα για τους φίλους που ψάχνονται.

Ψάχνοντας την διαδρομή στο Google map (πάντα βάζω πινέζα) βρήκα και την ταβέρνα

www.osterialapievina.it

Τα ζυμαρικά με ψίχουλα, είναι μια πολύ εύκολη συνταγή στην προετοιμασία και γρήγορη, είναι τέλεια, ειδικά αν δεν μπορείτε να πάτε για ψώνια αυτή την περίοδο, που είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία μας.

Αλλά ακόμα και σε άλλες περιόδους, που θα βρεθείτε με το ψυγείο άδειο και μη γνωρίζοντας τι να μαγειρέψετε, όλο και κάτι ψίχουλα θα βρείτε.

 

Και τώρα …

Λοιπόν, στερεώστε την ποδιά σας, χαχαχαχα και πάμε

 

Δυσκολία:

Πολύ εύκολο φαγητό

Κόστος:

Πολύ φτηνό

Χρόνος προετοιμασίας:

10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:

15 λεπτά

Ποσότητα:

Για 4 άτομα

Θα χρειαστούμε:

Ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο

100 γραμμάρια φρυγανιάς

4-5 σκελίδες σκόρδο

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πάπρικα

Συνταγή

Βράζουμε ένα κατσαρόλα ελαφρά αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά. Ζεσταίνουμε πέντε κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και, όταν είναι ζεστό, ρίχνουμε τα αλεσμένα σκόρδα (προσοχή μην μας καούνε) και ρίχνουμε  τη φρυγανιά η ψίχουλα που έχουμε επιλέξει.

Ανακατέψτε τα ψίχουλα τα σκόρδα και το λάδι με ένα ξύλινο κουτάλι, όταν πάνε να πάρουνε χρώμα κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Τώρα βάζουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα δίχως να τα στραγγίσουμε,  υγρά όπως είναι ώστε να κολλήσουν με το μείγμα μας.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο, ρίχνετε την πάπρικα και προαιρετικά παρμεζάνα, που βασικά δεν θα σας λείψει, δοκιμάστε τα και σκέτα.

 

Καλή σας όρεξη

Tracer