Όταν ήμουν στην Ινδία, το μοναδικό που έτρωγα και μου άρεσε ήταν το naan σε διάφορες εκδοχές.

Επιλογή μου σήμερα λοιπόν το Ινδικό αρτοσκεύασμα, μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να την κάνετε πολύ γρήγορα και πιστέψτε με θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα χρειαστούμε:

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Μισό γιαούρτι 2% στραγγιστό

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις

Για το μείγμα μας:

Λιωμένο σκόρδο

Μαϊντανό

Φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

Συνταγή:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το γιαούρτι, τα αναμιγνύουμε καλά και στη  συνέχεια βάζουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά και αρκετά έως ότου να σφίξει και στη συνέχεια το βάζουμε στο μπολ, σκεπάζοντας το με μια πετσέτα σε ζεστό περιβάλλον, για 1 ώρα περίπου, έως ότου να φουσκώσει.

Στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες, ώστε να σχηματίσουμε 3 με 4 μπάλες τις οποίες τις σκεπάζουμε να μην στεγνώσουν έως ότου να αρχίσουμε να κάνουμε τις πίτες και να τις βάλουμε στο καυτό τηγάνι.

Στο καυτό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε την πίτα μέσα, αυτή λογικά θα αρχίσει να κάνει φουσκάλες (το ζητούμενο) οπότε τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά, τότε βάζουμε από το μείγμα μας, δηλαδή το σκόρδο, μαϊντανό, και βούτυρο λιωμένο, το αλείφουμε καλά και του κάνουμε άλλη μια γύρα.