Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το αλεύρι το αλάτι και την ζάχαρη και το ανακατεύουμε.
Αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε και το ελαιόλαδο το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε αλεύρι πάνω από τις ζύμες και τις χαράζουμε. Στην συνέχεια σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1/2 ώρα ακόμη.
Αφού έχει φουσκώσει καλά ζυμώνουμε με λίγο αλεύρι, την κάνουμε μπάλα και την ρίχνουμε μέσα στην καυτή γάστρα που έχουμε πυρώσει σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 C.
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 C
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, ύστερα βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ψωμί μας
Ένα Παραδοσιακό Χωριάτικο ψωμί στη γάστρα που θα το λατρέψετε.
Υλικά 850 αλεύρι Γ.Ο.Χ
700 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ αλάτι
1 κτσ ζάχαρη
2 κτσ ελαιόλαδο