Ρεβίθι το ταπεινό, μπόλικη πρωτεΐνη ίσως το μοναδικό όσπριο, που άμα το καλομαγειρέψεις θα το λατρέψεις.
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. ρεβίθια
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία κρεμμύδια
2 καρότα πράσο
άνηθο ένα ματσάκι
Ξύσμα λεμονιού
2 λεμόνια
Αλάτι Πιπέρι
Συνταγή:
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι, καρότο, πράσο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα σκόρδα
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα ρεβίθια, το ξύσμα από το λεμόνι, το χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι πιπέρι, άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε ένα λίτρο περίπου νερό ζεστό. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
Ανάλογα την κουζίνα σας σε μισή ώρα με τρία τέταρτα ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και την αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.