Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο σφολιάτα με 2 φύλλα
  • 1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γμ. φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Η Συνταγή

Βασικά τα φύλλα σφολιάτας τα έχουμε έξω από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου

Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι σαν ποιο σκληρό υλικό, στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά πράσα, άνηθο, μαϊντανό, και τα ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα ευλαβικά, έως ότου αρχίζουν να βγάζουν τα υγρά τους.

Σε περίπου 20 λεπτά και σε χαμηλή φωτιά, θα έχουμε έτοιμη την γέμιση, τώρα χτυπάμε 2 αυγά σε ένα μπολ, και εκεί μέσα ρίχνουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια μαζί με τη γέμιση.

Ανακατεύουμε καλά ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Σε ένα Πυρέξ αλείφουμε καλά τον πάτο με λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας ανεβάζοντας το στα πλαϊνά, ρίχνουμε την γέμιση μέσα με μια τρυπητή κουτάλα ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά και σκεπάζουμε με το άλλο φύλο, κλείνοντας το καλά στις άκριες του ταψιού.

Ο φούρνος έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς στην κάτω αντίσταση και τοποθετούμε μέσα το Πυρέξ, σε περίπου 1 ώρα ανάλογα την ζύμη, θα δούμε πλέον να παίρνει χρώμα.

Καλή σας όρεξη