Μπακαλιάρος με κουρκούτι
Μια συνταγή που εύκολα γίνετε και είναι δημοφιλής στη χώρα μας ιδιαίτερα την 25η Μαρτίου.
Τι Θα χρειαστούμε:
- 1,5 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο ξαρμυρισμένο χωρίς κόκκαλο
- 250 γρ. αλεύρι
- λάδι, για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- Το κουρκούτι
- σκορδαλιά, πατάτες τηγανητές η πουρέ.
Πως φτιάχνουμε το κουρκούτι:
Βάζουμε 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ 3/4 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. ζάχαρη, 330 ml μπύρα παγωμένη και 50 ml τσίπουρο τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Στη συνέχεια, τον μπακαλιάρο φιλέτο, τον στραγγίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
Το κόβουμε σε φέτες ίσες βασικά, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι και μπόλικο ελαιόλαδο βάζουμε τις κουρκουτιασμένες φέτες, έως να χρυσίσουν.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με χαρτί ώστε να απορροφήσει τα λάδια