Οι πατάτες
- 5 πατάτες που κόβουμε κυδωνάτες.
- Βάζουμε πιπέρι, αλάτι και θυμάρι φρέσκο.
Το μαρινάρισμα
- Σε ένα μικρό μίξερ βάζουμε, σκόρδο, ρίγανη, ένα κύβο κοτόπουλο, χυμό από 2 λεμόνια, το ξύσμα αυτών, μισό φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 200ml νερό, θυμάρι, 1 μεγάλη κουταλιά μέλι, μουστάρδα και χτυπάμε ωστε να διαλυθεί το σκόρδο και να γίνει η ομογενοποίηση των υλικών.
Πως θα μαρινάρουμε το κοτόπουλο μας
- Βάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σε ένα μπολ και το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες, η όλο το βράδυ στο ψυγείο για καλύτερη γεύση.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού
- Μπορούμε βέβαια να το μαγειρέψουμε αμέσως
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
- Τώρα βάζουμε το κοτόπουλο πάνω στις πατάτες μας.
- Από πάνω όση μαρινάδα μας περίσσεψε την ρίχνουμε ώστε να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον 1 ωρα.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 1 ώρα χωρίς το αλουμινόχαρτο.
- Όσο το ψήνουμε καλό είναι να το γυρίζουμε ανά μισή ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το καταβροχθίζουμε
Τι θα χρειαστούμε για τις πατάτες
- 5 πατάτες4 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι φρέσκο,
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη μαρινάδα μας
- 5 σκ. σκόρδο
- 1 κύβο μοσχάρι
- Ρίγανη, ξερή μια κουταλιά
- Τον χυμό, από 2 λεμόνια
- Το ξύσμα, από τα 2 λεμόνια
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 200 ml. νερό
- Θυμάρι,
- Mέλι 1 κουταλιά
- Mουστάρδα μια κουταλιά