Τελευταία αναρωτιέμαι αρκετά τι είναι αυτό που έχει η μπριζόλα tomahawkκαι έχει ανέβει τόσο η δημοτικότητα της, τα τελευταία 2 με 3 χρόνια.
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η tomahawk ονομάστηκε έτσι, το απογυμνωμένο κόκκαλο, με την μπριζόλα στην άκρη του, (το προτιμώ ακαθάριστο) θυμίζει αρκετά το χαρακτηριστικό ινδιάνικο τσεκούρι, tomahawk.
Αυτή η κοπή της μάλιστα, παίζει να είναι ο κυριότερος λόγος που η tomahawk έγινε τόσο δημοφιλής, ώστε και η τελευταία χασαποταβέρνα στην Ελλάδα, να την έχει στον κατάλογο της, υπάρχει βέβαια και η χοιρινή tomahawk που κατά κύριο λόγο παίζει παντού.
Αξίζει η τιμή της δεδομένου ότι ζυγίζεται μαζί με το κόκκαλο;
Θα σας πω, η διαφορά μιας tomahawkrib eye steak, από ένα απλό rib eye (μάτι της σπαλομπριζόλας), βρίσκετε στο ότι αυτή η μπριζόλα, είναι εντυπωσιακή λόγω του μεγέθους της, που συνήθως φτάνει τα 15 με 20 εκ. και έχει αυτό το ιδιαίτερο σχεδόν, απογυμνωμένο από το κρέας κόκκαλο της.
Γευστικά δεν έχει καμιά διαφορά, έτσι υπερτερεί και σε όψη αλλά και τιμή!
Αγαπάει το ψήσιμο στα κάρβουνα, γιατί είναι το η ποιο μοδάτη, η πιο «φωνακλού» και η ποιο μεγάλη, καθότι και πιο ακριβή. Αναλογιστείτε μόνο, ότι η τιμή κιλού, μιας tomahawk Black Angus, βρίσκετε στα 58 € με 60€, και το βάρος της να πλησιάζει τα 1.200 γρ.
Είναι γευστικότατη και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, εκτός από χοντρό θαλασσινό αλάτι και πιπέρι, ο συνδυασμός όμως με τη σος (σάλτσα) τυριών την απογειώνει.
Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι η ποιο «φονική», αφού θυμίζει Ινδιάνο πολεμιστή που κρύβουν μέσα τους ορισμένοι, η τον καουμπόι που τους κυνηγούσε, εξάλλου την λένε και «cowboy rib eye» στο Αμέρικα.
Lately I wonder a lot what is the tomahok steak and its popularity has risen so much, in the last 2 to 3 years.
One can easily understand why tomahawk was so named, the stripped bone with the steak on the edge (I prefer it gross) is quite reminiscent of the typical Indian tomahawk ax.
This cut, in fact, seems to be the main reason why tomachok became so popular, that the last butcher’s shop in Greece has it on its list, there is of course the pork tomachok that mainly plays everywhere.
Is it worth the price, since it is weighed along with the bone?
I will tell you, the difference between a tomahawk rib eye steak and a simple rib eye (steak eye), is that this steak is impressive, due to its size, which usually reaches 15 to 20 cm, with the special almost stripped of her meat bone.
Taste has no difference, so it excels in appearance and price!
It is the most fashionable, the most «shouting» the biggest, as well as more expensive. Just consider that the price per kilo of a Black Angus tomahawk is at € 58 to € 60, and its weight is close to 1,200 gr.
But do not forget that it is the most «deadly», as it reminds of the Indian warrior that some hide inside, or the cowboy who chased them, after all it is also called «cowboy rib eye» in America.